Radionica zdrave prehrane za trudnice i mlade mame - Udruga ŠKMER

Radionica zdrave prehrane za trudnice i mlade mame

Želite li dobiti korisne, lako primjenjive smjernice o svojoj prehrani tijekom trudnoće te prehrani djeteta u prvoj godini života, za Vas je “Radionica zdrave prehrane za trudnice i mlade mame”. Održat će se dana 12. veljače (ponedjeljak) u dva termina:

  • od 9 do 12 sati (za prvu grupu) i
  • od 17 do 20 sati (za drugu grupu) u Akademiji ŠKMER (udruga Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija, www.skmer.hr), u Splitu na adresi Jobova 2.

Radionicu koja se održava u sklopu EU projekta KUHINJA ZNANJA (UP.02.3.1.03.0137.) vodimo nagrađivani chef edukator Udruge ŠKMER, s bogatim iskustvom i ja.

Kvalitetna prehrana trudnica i male djece

Na edukaciji ćete doznati kako koncipirati nutritivno kvalitetne jelovnike, kroz različite faze trudnoće, s ciljem očuvanja svog zdravlja, te normalnog razvoja nerođenog djeteta.
Nadalje, govorit ćemo o važnosti dojenja te uvođenju novih namirnica u prehranu najmlađih kako bi im to bio jednostavan i prirodan prijelaz, a vama roditeljima nezaboravno, pozitivno iskustvo.

Doznat ćete kojim namirnicama dati prednost prilikom kupovine, a koje izostaviti, kako jelovnik obitelji vrlo lako prilagoditi potrebama trudnica i male djece, te kako za stolom stvoriti ugodno ozračje.

Čut ćete brojne korisne savjete kako premostiti svakodnevne izazove u prehrani male djece. Sve to s ciljem zadovoljavanja njihovih energetskih i nutritivnih, normalnog razvoja i napredovanja. U konačnici, stvaranje dobrih prehrambenih i životnih navika počinje u djetinjstvu.

Uz teorijski dio, ova ŠKMER-ova radionica će Vas na praktičnim primjerima podučiti kako pripremiti nutritivno kvalitetne, a nadasve ukusne obroke za trudnice i malu djecu.

Teme koje će obraditi Radionica zdrave prehrane

Vjerujem da će Vam radionica biti korisna i poučna. Teme koje ćemo obraditi su:

  • skupine namirnica; (1) žitarice, (2) povrće, (3) voće, (4) meso, riba, jaja i sir, (5) mlijeko, jogurt i srodni fermentirani nezaslađeni mliječni napici, (6) masti i njihova uloga u normalnom rastu i razvoju djece,
  • dojenje i njegov značaj,
  • uvođenje novih namirnica u prehranu prema dobi djeteta,
  • kvalitetan doručak, ručak i večera,
  • kvalitetne užine tijekom dana,
  • koje namirnice izostaviti iz prehrane, a kojima dati prednost,
  • kako pomoći djeci razviti zdrav odnos prema hrani,
  • kako spriječiti pretilost.

I stoga, želite li prehranom doprinijeti uspješnosti svoje trudnoće i razvoju djeteta, prijavite se na Radionicu zdrave prehrane za trudnice i mlade mame.

Veselim se susretu.

Veliki pozdrav svima
Vaša Vesna

Projekt Kuhinja znanja su sufinancirali Europska unija iz Europskog socijalnog fonda te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.532.220,16 HRK. Od toga je 1.279.693,52 HRK osigurano iz Europskog socijalnog fonda te 176.768,57 HRK iz državnog proračuna Republike Hrvatske.